Ana Sayfa / Basın / Etkinlikler / Dijital Patika Demoday & Proje Pazarı

Dijital Patika Demoday & Proje Pazarı

Dijital Patika Demoday & Proje Pazarı

“Ticarileştirme Odaklı Sürdürülebilir İşbirliği Platformu: İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Lisanslama Merkezi” Projesi kapsamında Dijital Patika Demoday ve Proje Pazarı Etkinliği Gerçekleştirilecektir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi TGB Yönetim A.Ş. yürütücülüğündeki İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen “Ticarileştirme Odaklı Sürdürülebilir İşbirliği Platformu: İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Lisanslama Merkezi” Projesi kapsamında “Demoday ve Proje Pazarı” etkinliği 22 Mart 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir. Eğitim ve mentorluk desteği alan bu girişimcilerin ve proje sahiplerinin ürünleriyle yatırımcıları buluşturmayı amaçlayan etkinlik kapsamında girişimciler, yatırımcılara iş fikirlerini sunarak destek bulmaya çalışacaktır. Bu kapsamda ticarileşme odaklı olarak bilginin yayılması, teknolojinin geliştirilmesini ve transferini destekleyen faaliyetler gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Etkinliğe proje paydaşı olan 19 kuruluş ve başta ilgili sektörlerde faaliyet gösteren üyeler, melek yatırımcılar, Risk Sermayesi şirketleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi TGB Yönetim A.Ş.’de faaliyet gösteren şirket yetkililerinin katılım sağlaması planlanmaktadır.

Dijital Patika Demoday yatırımcı desteğinin yanısıra jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilecek iş fikrine 60 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye ise 20 bin TL destek verilecektir.

Yenilikçi ve teknoloji odaklı iş fikirlerine ilgi duyan herkes Dijital Patika Demoday etkinliğini izleyebilecektir. Etkinlik Türk-Alman Üniversitesi Beykoz Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecektir.

Etkinlik kapsamında projelerini sergileyecek olan Dijital Patika Ön Kuluçka girişimcileri şu şekildedir:

  1. Hemşiremi Bul: kişilerin hemşirelik bakımına ihtiyaç duyduğu her anda profesyonel, hızlı, erişilebilir, esnek ve şeffaf hemşirelik hizmetine güvenle erişebileceği dijital bir platformdur.
  2. Interrupt: Mühendis ve doktorlardan oluşan ekibi ile biyomedikal alanında yenilikçi çözümler üretmektedir. FOGLASSES, Interrupt’ın ilk ürünüdür. Giyilebilir sensör ve akıllı gözlük ile ikinci bir kişiye bağımlı ve depresyona meyili fazla olan Parkinson hastalarını sosyal hayata daha çok adapte etmeye odaklanmıştır.
  3. Kantaronano: Kantaron yağının polikaprolakton gibi biobozunur malzemeler kullanılarak elektroeğirme yöntemiyle nano yapıda ürünlerin elde edilmesine odaklanılmıştır.
  4. Karsagu: ISO 14064:2018 kapsamında kurumsal karbon ayakizi hesaplaması yapan ve rapor hazırlayan, şirketlere ürün olarak pazarlanabilecek kullanıcı dostu bir yazılım oluşturulmasına odaklanılmıştır.
  5. Kozmi: Cilt tipine ve kişisel taleplere göre kozmetik ürün önerisi sunan bir e-ticaret sayfası ile ürünlerin seçiminde ihtiyaçları tek bir çatı altında toplayıp kullanıcının bilinçli kozmetik tüketiminde öncelikli olarak başvurabilecekleri bir platform ve topluluk oluşturabilmesi amaçlanmaktadır.
  6. Lojipark: LojiPark; lojistik şirketlerine, operasyonlarını kolayca yönetebilmek, geniş taşıyıcı havuzuna erişmek ve süreçleri dijitalleştirmek adına hem bir pazaryeri hem de B2B SaaS uygulama sunmaktadır.
  7. Mapla: MAPLA Biyoteknoloji olarak gıda atıklarının içindeki değerli bileşenleri ayırmadan ortadan kaldırma, plastik kullanımı ile doğayı kirletme, gelecek nesilleri ve türleri yok etme sorunlarına çözüm üretilmektedir.
  8. Plasticversus: Plastik kirliliğini azaltmak, tarımsal atıkları ekonomiye kazandırmak, plastik endüstrisi için uygulanabilir biyo çözümler geliştirmek, iklim krizini önlemek adına biyolojik olarak parçalanabilen hammadde ve ürünler üretilmektedir.
  9. Tare: Satın alınan her bir ürünün plastik ambalajlara sarılı olması ve buna karşın alternatifinin yaygın olmamasının dünyamıza yarattığı yükü önlemek amaçlanmaktadır.
  10. Toprak Mekatronik: Engellilerin ve yaşlıların hayatlarını kolaylaştırabilecekleri cihazlar üreten bir assistive teknoloji şirketidir. Yaptığımız çalışma ile felçli, yarı felçli ve kas eklem problemi olan kişilerin telefon, tv ve bilgisayar kullanımını sağlayan cihazlar üretmektedir.

“Ticarileştirme Odaklı Sürdürülebilir İşbirliği Platformu: İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Lisanslama Merkezi” Projesi kapsamında ayrıca kurulan Tasarım ve Prototipleme Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirilecektir. Merkez; girişimcilere, özel sektör temsilcilerine, akademisyenlere, proje paydaşlarına, sektör temsilcilerine proje süresince ücretsiz hizmet verecektir.

Kurulan Tasarım ve Prototipleme Merkezi ve ekipmanı; başta Teknokent çatısı altında faaliyet gösteren firmalar olmak üzere paydaş kurumların üyesi olan KOBİ’lerin ticarileştirme süreçlerini ve yapılacak AR-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını hızlandırarak maliyet ve zaman avantajı sağlaması, verimlilik ve rekabet avantajı getirmesi öngörülmektedir.

down arrow
Beyaz Masa Yardım Başvurusuİletişim